Deci ...

Care e ideea cu blogu asta? Am inceput sa "republic" unele posturi de pe blogu meu alea care zic eu ca merita. Le mai retusez, editez ... mai adaug unele pasaje ... ati prins voi ideea ca doar nu sunteti prosti sau femei ...

07 noiembrie 2008

Before our innocence was lost ...

You were always one of those
Blessed with lucky sevens
And a face that ...


Ciudat cum unele lucruri (situatii, ganduri uatever) sunt vechi de cand ever, toata lumea le are/le simte/le trece prin ele si totusi sunt unice pentru fiecare. We all grow up de exemplu, si experientele tuturor, desi oarecum similare daca abstractizam un pic, sunt totusi destul de diferite (n-am de unde sa stiu cum ar fi sa nu am parinti de ex.) insa au aceeasi finalitate. Si anume: tu ... eu ... ei ... noi. Treci prin niste chestii, inveti, te maturizezi si rezulti tu. Nu ca s-ar opri vreodata chestia asta cu maturizatu. Da' parca intre 12,13 - 19,20 de ani se duce greul. Cum ar veni adolescenta oare ?? :P Si da ... ce clisee rasuflate spun si eu aici. Asa e ... da' nu le face mai putin valabile.
Incerc sa ma axez pe un subiect ... si, surprinzator imi reuseste.
Daca ar fi sa o dau mistic/karmic/filozofico-zen sau uat have you as zice ca nimeni nu primeste ce nu poate duce. Poate suna ipocrit, chiar jignitor unui orfan, unui copil care e crescut impreuna cu alti 5 frati din alocatii, unui copil violat sistematic de tata (ms. veritasaga :| ... nu ca as avea nevoie de veritasaga ca sa stiu de astea) stiu eu ... pot sa continui asa cat vreau ... viata e plina de cacat, si noi majoritatea nu vedem nici 5% ... si nici pe asta nu-l putem suporta. Chiar si asa as zice ca am dreptate. Nu spun ca e corect, viata clar nu e, si nici nu m-as hazarda sa zic ca e bine ... din motivele enumerate mai sus. Si totusi cu cat treci prin mai multe rahaturi cu atat esti mai puternic, nu ? (that wich doesn't kill me ... stiti voi. Decat daca te omoara (te sinucizi) caz in care nu erai pregatit si se duce dreacu toata teoria ...) Te face mai pregatit. Mai pregatit pentru ce ?, o sa intrebi. Dreacu ? ... pentru viata ... pentru a reusi in viata. Bun si atunci ce inseamna sa reusesti in viata ? ... Dreacu ? ... din nou :) ... e o chestie destul de abstracta si foarte relativa. Insa orice tel ai avea il vei atinge mai usor ... fie el bani, putere, impacare de sine, evolutie spirituala bla bla ... ce vrea fiecare. Mai greu e cand nu ai un tel ... un scop ... dar cand ai trecut prin destule cacaturi nu iti prea mai permiti sa o freci aiurea nici sa o arzi "filozofand" pe blog de exemplu. Nu dau nume, nu arat cu degetu :D.
Cum spuneam, we all grow up. Unii mai au mai mult, altii mai putin :). Nu stiu daca poate spune cineva s-a oprit din maturizat. Da' mai e si partea cu maturizatu prea repede. Pentru ca e o chestie ciudata aici. Poti sa te maturizezi rapid lovindu-te de cacaturi pe care nu esti pregatit si nu ar trebui sa le infrunti asa repede. Nu prea iti mai arde de copilarii cand te trezesti fara tata (care oricum era de forma), fara casa si cu o mama care tre sa se descurce cum poate ca sa va creasca, sa va puna mancare in farfurie, sa va treaca prin scoala si facultate ... dintr-un salariu penibil de mizer. Te adaptezi, treci peste ... iti ascunzi sentimentele bla bla si te comporti ca un adult. Doar ca tu inauntru esti tot un copil ... si copil ai sa ramai. Si copilu ala o sa iasa la iveala ori de cate ori o sa aiba ocazia ... chiar si la varste cand poate nu ar mai trebui :) (acu stau cu capu intr-o parte si cu un zambet melancolico-cretin pe bot ... gen sindromu down ... asta ca ca intelegeti mai bine ":)" ala). Da' poate ca e mai bine asa ... sa lasi copilu sa faca ce vrea acum ca in sfarsit poate ... mai degraba mai tarziu decat deloc. Pentru ca tu nu te-ai maturizat in mod natural. Mintea ta nu e coapta cum trebuie. Acu na ... toti avem cacaturile noastre, cine pula mea e normal sau sanatos mental 100% ? Doar aia mai limitati poate :D. Oricum poate (sigur?) in cazu asta ai nevoie de cineva sa te inteleaga ... numa sa intelegi si tu asta si de ce face niste chestii pe care le face. Poate partea din urma e mai grea pentru tine de inteles ... din pacate.
In fine.
Ideea de baza ar fi ca toti crestem, toti trecem prin cacaturi (mai mult sau mai putin) pentru ca la sfarsit sa iesim ... adulti ... oameni. Parca totusi ... unii (nimeni) nu merita unele lucruri. Stiind ca durerea copilului tau il va face mai puternic ai accepta-o ? Poate asta e diferenta dintre om si Dumnezeu.

Hai ca am aberat destul. Postu asta e cu dedicatie :D pentru stie ea cine chiar daca in cea mai mare parte nu e vorba (neaparat) de ea da' de la ea o fost inspiratia.

and we find ourselves in the same old mess

original la 24.03.2008 aici

Uite ca pot sa am si io posturi normale. Mai mainstream asa. Heh. As putea sa fiu un blogist de mare succes ... daca m-ar durea in pula :D.
Ce sa mai adaug? Exista cineva care nu a avut o copilarie traumatizanta dintr-un motiv sau altul? Cineva perfect fericit cu ea? Poate. E mai "bogat" din cauza asta? Nu cred.
Si totusi. Sunt atatia copii fututi. Si cand zic copii ma refer la 20 de ani +/-. E fucked up da ... eu ce sa fac? Ma stresez un fel da ... plm ... uatever ...

2 comentarii:

Anonim spunea...

nu conteaza prin cate trecem,tot niste inocenti ramanem. copii fara minte.
P.S. eu vreau tot. :D

darcu spunea...

Pe dreacu ...
suntem toti la fel de cacati ca oricare altu ...
Copilu e subnutrit si abuzat. Nu e de scos in lume in orice caz. Lasa-l sa stea in coltu lui ascuns si in intuneric. Macar de-ar tace dreacu.
Oricum nu si-a arata nimeni si nimeni nu vrea sa il vada ...