Deci ...

Care e ideea cu blogu asta? Am inceput sa "republic" unele posturi de pe blogu meu alea care zic eu ca merita. Le mai retusez, editez ... mai adaug unele pasaje ... ati prins voi ideea ca doar nu sunteti prosti sau femei ...

14 mai 2008

Unici si diferiti

Ce imi place ipocrizia. Ce imi plac oamenii "suparati" ... neintelesi. Observati ironia fina.

Ce sa spun. Tu esti altfel. Tu nu asculti manele. Pe tine nu te inteleg colegii (de scoala/de liceu evident ca asta e varsta cand se manifesta fenomenul prima data ), parintii, lumea in general. Tu esti diferit. Ce sa spun. Tu te imbraci altfel decat restul (dar exact la fel ca toti "ai tai"), tu gandesti altfel (dar exact la fel ca toti "ai tai"), tu asculti altceva (dar exact la fel ca toti "ai tai" ... incepeti sa vedeti un tipar aici ?). Ailalti nu inteleg ... nu au gasit adevarul .. tu da. Ce sa fuchin spun.
Ce diferiti sunt toti. Rockerii de manelisti, hip-hoperii de casari. O da. Complet diferiti. Pai e evident. Rockerii se imbraca in negru au plete si lanturi. Manelistii se imbraca cu camasi cu dragoni, bluze "de puta madre / 69" isi dau cu o tona de gel si poarta lanturi ... altfel decat rockerii. Hip-hoperii se imbraca cu haine largi, sunt tunsi scurt si poarta si ei lanturi tot altfel decat rockerii ... si decat manelestii. Pt ca si ei sunt unici. Cred ca e clar deja. Toti sunt diferiti. Ce daca poarta toti uniforme ? Ce daca sunt toti clone ? Variatiuni pe aceeasi tema.Rockerii nu sunt ca manelstii. Q.E.D.
Eu inteleg, omul e un animal social. E normal sa vrei sa te alaturi unui grup. Nu asta ma deranjeaza.
Cand nu ai un grup cu care sa te asemeni apar problemele. Frustrarile. Hence hoardele de adolscenti suparati pe viata. Ii urasti pe "ceilalti". Ceilalti care sunt toti la fel. Care se imbraca toti la fel, gandesc la fel si arata la fel. Tu nu esti ca ei. Mediocru. Robot. TU esti mai bun. TU esti altfel.
Pana la urma poate insa iti gasesti si tu un grup. Oameni care gandesc ca tine. Care au aceleasi "valori", principii, what have you. Si incepi sa fii influentat. Tu de ei. Ei de tine. Pana ajungeti toti la fel. Asta e natura umana. E de bine, e de rau ? Nu stiu si e irelevant oricum atata timp cat realizezi asta.
Nu pun pe acelasi nivel manelstii cu rockerii sa zicem. Exista o diferenta (de I.Q. in principal) intre ei. Da' de unde aerele astea de superiori. De unici.
"You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world. "
Atata timp cat porti o uniforma, orice uniforma, diferita de a celorlalti dar tot uniforma nu esti ALTFEL. Atata timp cat gandesti dupa un tipar, orice tipar, nu esti UNIC.
"You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. " (enough with the cheesy Fight Club quotes allready)
Just like the rest of us. Just like me.
Fra da-ti doua palme si trezeste-te. Asculti hip-hop (chiar si underground nu 50 bani & shit) si atat. Da' ii critici pe manelsti, pe rockeri uatevar. Nu vezi ca sunteti toti la fel. Open your fucking mind (stiu ca suna ghei) si vezi ca muzica buna nu are gen. Si ca muzica de rahat exista (chiar predomina) in orice gen.
De ce m-am luat numai de muzica. Pai ... e mai simplu de exemplificat. Da' nu se limiteaza la muzica. Un "grup" se poate forma in jurul multor numitori comuni.
Stiu ca e cam haotic postu. Si ca trec de la o chestie la asta fara prea multa logica. Sper ca totusi ceva, ceva tot se intelege.
Si acum o sa ziceti: "Bine ca esti tu destept. Bine ca esti tu altfel. Bine ca esti tu unic. Bine ca detii tu adevaru." Nu fra ... departe de mine. Tind sa devin din ce in ce mai conformist chiar. Da' macar eu realizez asta si nu ma deranjeaza. Nu vreau sa par altceva decat sunt si nu vreau sa fiu nici unic nici imitator. Vreau sa fiu eu desi nu imi reuseste tot timpu.
In fine. Legat de asta ... mai e o categorie ... o categorie la care apartin oarecum. Snobii andargraundari... for lack of a better word ... words ... uatevar. Astia is cei mai tari. Cei mai ipocriti. Ce-i drept la ei e mai greu sa vezi uniforma. Da' e acolo ... va garantez. Da' despre ei in alt post.
postat la 28 a 10-a octombrie douamiiopt ... aaa ... sapte adica.

Niciun comentariu: